Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Cintropur NW 25 DUO - CTN - 3/4" x 1" Waterfilter

Cintropur NW 25 DUO - CTN - 3/4" x 1" Waterfilter

€217,20 €179,50
1 op voorraad
Toepassing dubbele functie: filtratie 25 micron & waterbehandeling (geur en smaakstoffen) met actieve kool. Aangeraden debiet: max 1 m³/h. De DUO - CTN heeft beide filters naast elkaar. De DUO-TIO (Two In One) heeft het filtervlies en de actieve kool in é
48u levering
Ryva Watersolutions.
 • Verzending
  Gratis verzending vanaf 150 binnen de Benelux!
 • Voorraad
  Eigen grote voorraad!
 • Ervaring
  Meer dan 35 jaar ervaring!
 • Fysieke winkel
  Moeite met kiezen? kom gerust eens langs!
Beschrijving

Toepassing dubbele functie: filtratie 25 micron & waterbehandeling (geur en smaakstoffen) met actieve kool. Aangeraden debiet: max 1 m³/h. De DUO - CTN heeft beide filters naast elkaar. De DUO-TIO (Two In One) heeft het filtervlies en de actieve kool in één filterhuis. Enkel NW25DUO-CTN inclusief muurbeugels en CTN gevuld met actieve kool, bij de DUO-TIO is de CTN steeds leeg.

Bij de behandeling met actieve kool kunnen debietwaarden bereikt worden van 1000 tot 3000 liter per uur, naargelang van het model. De filters uit het gamma TE-CTN voor waterbehandeling zijn uitgerust met:
hetzij een inzetstuk met korfje (voor de actieve kool, polyfosfaten of andere korrels …),
hetzij een container (CTN) die toelaat om de actieve kool (of de polyfosfaten) vlot te vervangen.
Onze filters werden speciaal ontwikkeld voor het gebruik met CINTROPUR actieve kool. De korrelgrootteverdeling en de kwaliteit ervan werden specifiek geselecteerd om de best mogelijke behandeling te garanderen.

De kool wordt geleverd in vaatjes van 3,4 l. Met de inhoud van één vaatje kan men 6 x de container CTN, 4 x de NW 25 TE en 2 x de NW 32 TE vullen.

Om de absorptiecapaciteit van de actieve kool hoog te houden, raden wij u aan om stroomopwaarts een mechanische Cintropur-filter te plaatsen om de vaste deeltjes uit het water tegen te houden (aarde, zand, roest ...).

Ideale combinaties van mechanische filtratie, filtratie via actieve kool en sterilisatie via UV vindt u terug in de filters DUO, TIO® (Two in one) en TIO®+UV.

 

ACTIEVE KOOL CINTROPUR® VOOR DE BEHANDELING VAN WATER

Het grote poriënvolume en het grote uitwisseloppervlak maken het actieve kool Cintropur tot een uitstekende keuze voor de verbetering van de smaak, het elimineren van geurtjes, het beperken van chloor, ozon en microscopische verontreinigingen zoals pesticiden en andere opgeloste organische stoffen.

ENKELE BELANGRIJKE EN NUTTIGE INLICHTINGEN

beschikt gegarandeerd over een van de beste soorten actieve kool die op de markt verkrijgbaar zijn met een zeer hoog absorptievermogen.
De contacttijd tussen het te zuiveren water en de actieve kool is een belangrijke indicator voor de doeltreffendheid van de behandeling. Met de CINTROPUR-TE-CTN-modellen moet het water verplicht de hele hoogte van het actieve koolbed passeren.
De grote hoeveelheid actieve kool gebruikt in de filters van Cintropur garandeert een optimaal rendement en een optimale levensduur. Hoe geringer het debiet, hoe beter het resultaat.
De levensduur van een filtervulling hangt af van de toepassing: aanbeveling voor drinkwater 3 maanden (of 20.000 filtervolumes) en uiterlijk na 6 maanden te vervangen.
Dankzij een intern mechanisme in de filter blijft de uitstekende verhouding tussen het grote debiet en de geringe drukverliezen behouden.
De zeer voordelige prijs van een vulling actieve kool.
De verpakking is speciaal bestudeerd om de filter gemakkelijk te kunnen vullen.
Om de adsorptiecapaciteit van de actieve kool hoog te houden, raden wij u aan om stroomopwaarts een mechanische Cintropur-filter te plaatsen om de vaste deeltjes uit het water tegen te houden (aarde, zand, roest ...).
Ideale combinaties van mechanische filtratie, filtratie via actieve kool en sterilisatie via UV vindt u terug in de filters DUO, TIO® (Two in one) en TIO®-UV.

HULPSTOFFEN

De vullingen van actieve kool zijn verkrijgbaar in vaatjes van 3,4 liter. Een CTN-patroon heeft een inhoud van 0,57 l, hetzij 6 vullingen per vaatje, een klok NW 25TE heeft een inhoud van 0,85 l, hetzij 4 vullingen per vaatje, een klok NW 32TE heeft een inhoud van 1,7 l, hetzij 2 vullingen per vaatje.

Om hygiënische redenen en om een uitstekende werking te garanderen, raden we aan de kool om de 3 maanden te vervangen wanneer de consument drinkt van het behandelde water, en minstens alle 6 maanden voor alle andere soorten wat

AANBEVOLEN DEBIETWAARDEN BIJ GEBRUIK VAN CINTROPUR ACTIEVE KOOL

NW 25 TE et NW 25 DUO:
tot 1.500 l/h
met delta P = 0,8 bar

NW 32 TE:
tot 1.000 l/h
met delta P = 0,8 bar

NW 50 TE:
tot 3.000 l/h
met delta P = 0,8 bar

 
 
 
NW 25 TE (1") = 0,85 lit. vol.
en NW 25 DUO 3/4" + 1"
met delta P = 0,8 bar

NW 32 TE (5/4") = 1,70 lit.
beschikbaar volume

NW 50 TE (2") = 4,35 l
beschikbaar volume
 

 
 
NW 25 TE-CTN (1")
+ NW 25 DUO-CTN (3/4" + 1")
+ TIO (1") tot 2.000 l/h
met delta P = 0,6 bar
beschikbaar volume CTN = 0,57 l

BROCHURE cintropur huishoudelijke filters

Montage- en onderhoudshandleiding